2.04.2013

Varje gång slår det hårdare

Om det finns något i mitt liv som jag kämpar med, så är det valet av utbildning. Något som kan vara så banalt för andra har för mig blivit livets gåta. Jag kan för allt i världen inte bestämma mig för vad jag vill utbilda mig till.
Vill jag ens utbilda mig? SJÄLVKLART.
I min släkt finns det inte många akademiker (jag syftar på min närmaste släkt) och för mig har det nästan blivit ännu viktigare att få den där examen, i vad det nu är, eftersom jag verkligen vill visa mig själv att gener kan dra åt helvete och att det är min skarpa hjärna och min vilja som skapar mina förutsättningar, och ingenting annat.

Ändå står jag här. Varje jävla gång jag har bestämt mig för vad jag vill bli, uppstår paniken. Nej. Nej. NEJ. Är det ens rätt? Vad kan jag jobba med efter de åren? Kommer jag vara nöjd med min utbildning? Kommer jag ångra mig?

Och det värsta är att jag inte känner att jag kan prata med någon om det här, eftersom jag velar. Jag har pratat med människor som säger "kan du inte bara bestämma dig för något och bara köra på det?" Jag ÖNSKAR att jag kunde det, jag gör verkligen det, förstå hur enkelt det hade varit då. Men jag kan inte. Det måste kännas helt och hållet rätt om jag ska göra det. Så är det väl egentligen med det mesta i mitt liv. Men just utbildningen har blivit guldkornet som flyger runt i mitt huvud och förstör mina försök till att få ut någon vettighet ur det här.


Men jag har fått lära mig att bara ta det ett steg i taget. Och att lita på att det löser sig. För det kommer ju göra det på något vis. PS. Tips emottages gärna på utbildningar som ni tycker att jag bara MÅSTE VETA OM.

2 kommentarer:

  1. Vad du än bestämmer dig för kommer du någon gång känna att det känns fel. Vad du än bestämmer dig för kommer du att någon gång tycka att det är svårt - det ÄR svårt att lära sig nya saker. Vad du än bestämmer dig för kan du alltid skola om dig sedan. Jag har en ekonomi-bank-mamma som nu är sjuksköterska och en kognitiv beteende-examina-syster som har blivit matspecialist.

    Sluta se det som att du lägger alla ägg i en korg och stänger alla andra möjligheter. Du kommer att kunna ta dig till fantastiska jobb genom olika vägar.

    Ibland måste man bara våga.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar jag visste vem du var som skrev det här. Men tack, jag har läst det här ett par gånger nu och du har verkligen rätt. Tack!

      Radera